Digra luntor med omvälvande förslag

Riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta kom till Åbolands svenska socialdemokratiska krets vårmöte 14.3 med en tung väska. Ur den lyfte hon upp två enorma pappersbuntar, som riksdagen nu ska ta itu med. Lagförslagen som berör införande av landskapsförvaltning omfattar tusen tättskrivna sidor, medan förslagen som gäller ändringar i social- och hälsovårdslagarna går på femhundra. Med en mycket liten majoritet i riksdagen ämnar den borgerliga regeringen i snabb takt driva genom omvälvande förändringar i hälsovården i vårt land. Under Samlingspartiets devis om ”ökad valfrihet” ska hälsovården kommersialiseras och under Centerpartiets slogan om ”utvidgad demokrati” ska vi  få val av landskapsfullmäktige. Nu gäller det att med hjälp av sakkunnig argumentation under behandlingen i riksdagen försöka bryta högerns ohemula försök att låta skillnaderna mellan rika och fattiga öka i vårt samhället. Man måste hoppas att åtminstone en del av regeringspartiernas riksdagsmän kommer att vara öppna för sakargument i debatten.

I den händelse att det verkligen blir landskapsval i höst valdes Eva-Stina Hellbom och Bo Vilander från Kimitoön, Hanna Karlsson och Kyösti Kurvinen från Pargas, samt Annukka Maunula från Åbo till kretsens kandidater i valet. Därtill nominerades Erica Helin som kretsens representant i styrelsen för Sydkustens landskapsförbund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: