ÅBOLANDS SOCIALDEMOKRATISKA KRETS NOMINERAR LEIF GRÖNROOS 

Åbo svenska socialdemokrater, Kimito svenska socialdemokratiska förening, Västanfjärds socialdemokratiska förening, Dalsbruks svenska arbetarförening och Skärgårdens socialdemokrater har nominerat Leif Grönroos till sin kandidat i riksdagsvalet 2023. Kandidaturen fastställs av Finlands svenska socialdemokraters (FSD) kongress i Åbo 22-23.10. 

Leif Grönroos, 59, arbetar som vikarierande rektor vid Turun Lyseon koulu. Senast kandiderade han i kommunalvalet 2021 i Åbo och sitter för närvarande i stadens idrottsnämnd. Han brinner för social rättvisa och en jämlik skola. Med sin bakgrund som idrottscoach ser han politiken och samhället överlag som ett lagspel där allas insats är viktig och där ingen lämnas ensam. 

– Jag vill slå ett slag för de människor som bär upp samhället med sitt dagliga arbete. Det är vårt gemensamma ansvar att dessa personer trivs i sin vardag och inte kroknar under sin börda, säger Grönroos. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: